Hoe krijg je een betere darmflora: gebruik deze tips!

Veel mensen ervaren problemen bij het ontlasten. Een groot deel van hen heeft last van obstipatie. Bij obstipatie voel je aandrang, maar lukt het niet om succesvol naar het toilet te gaan.

Je kunt last hebben van obstipatie door een aandoening of ziekte, het gebruik van bepaalde medicijnen of aanleg, maar obstipatie kan ook veroorzaakt worden door een slechte darmflora. In dit artikel geven we enkele tips om jouw darmflora te verbeteren, zodat je minder vaak of zelfs helemaal geen last meer hebt van obstipatie.

Eet vezelrijke voeding

Vezels helpen je darmen gezond te worden en gezond te blijven. Eet je veel vezelrijke voeding, dan heb je een betere darmflora. Enkele voorbeelden van vezelrijke voedingsmiddelen, zijn de volgende:

  • Volkorenbrood.
  • Peulvruchten.
  • Zilvervliesrijst.
  • Volkorenpasta.

Ook zitten er veel vezels in groente, fruit en aardappelen. Het is dan ook goed deze voedingsmiddelen regelmatig te eten als je jouw darmflora gezonder wil maken.

Drink voldoende water

Een volwassene heeft ongeveer 2 liter water per dag nodig om goed te kunnen functioneren. Ook voor een gezond darmflora is het belangrijk om voldoende te drinken. Goed om te weten: alle non-alcoholische dranken tellen mee. Als je veel thee of koffie drinkt, wordt jouw darmflora dus ook beter.

Beweeg iedere dag

Iedere volwassene moet minimaal een half uur per dag bewegen. Niet alleen om overgewicht te voorkomen, maar ook voor een gezond darmflora. Als je beweegt, bewegen je darmen namelijk ook. Hierdoor wordt de ontlasting gestimuleerd. Door voldoende te bewegen, voorkom je dat je ontlasting te lang in je darmen blijft zitten en je een slecht darmflora krijgt.

Koop de ToiletSquat

De meeste mensen die van het toilet af komen, hebben een voldaan gevoel. Ook als je een goed gevoel hebt over je ontlasting, kan het echter zo zijn dat er ontlasting in de darmen achter is gebleven. Hoopt deze ontlasting zich op, dan kun je te maken krijgen met vervelende darmproblemen. Denk hierbij aan infecties en ontstekingen.

Koop je de ToiletSquat, dan wordt het veel gemakkelijker om te ontlasten. Met een toiletkrukje ben je niet alleen sneller klaar op het toilet, maar leegt de darmen bovendien volledig. Hierdoor voorkom je infecties en ontstekingen en verbeter je je darmflora.

> Lees ook: Zittend naar het toilet vs. squattend naar het toilet!