Tips om makkelijker naar het toilet te gaan

Veel mensen hebben last van obstipatie. Heb je last van obstipatie, dan kun je niet gemakkelijk naar het toilet. Je voelt wel aandrang, maar het lukt niet om een stoelgang te produceren. Ook niet als je lang op het toilet zit en/of veel perst.

Heb je obstipatie, dan heb je regelmatig last van een opgeblazen en 'vol' gevoel. Wil je hier iets aan doen? Dan geven wij je graag enkele tips om gemakkelijker naar het toilet te gaan.

Tip 1: stel het toiletbezoek niet uit

Veel mensen hebben last van obstipatie omdat zij hun toiletbezoek te lang uitstellen. Als je voelt dat je naar het toilet moet, kun je beter zo snel mogelijk gaan. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met een vervelende verstopping.

Tip 2: eet veel vezels

Vezels helpen je darmen gezond te blijven. Heb je gezonde darmen, dan wordt de ontlasting een stuk gemakkelijker. Heb je regelmatig last van obstipatie? Dan kan dit komen door een tekort aan vezels in jouw eetpatroon. Eet extra vezels en wellicht heb je minder vaak last van verstoppingen.

Let op: vezels stimuleren de ontlasting alleen als je voldoende water drinkt. Eet je extra vezels om je ontlasting te stimuleren, dan moet je dus ook extra drinken.

Tip 3: kom in beweging

Als je beweegt, komen je darmen ook in beweging. Hierdoor kan je ontlasting gestimuleerd worden. Lukt het niet om naar het toilet te gaan? Ga dan even een stukje wandelen of fietsen. Wie weet lukt het hierna wel om een stoelgang te produceren.

Tip 4: verbeter je houding

Iedereen neemt (ongeveer) dezelfde houding aan op het toilet. Dit is echter niet de beste en meest efficiënte houding voor een goede ontlasting. Wil je jouw ontlasting stimuleren, dan neem je de squattende houding aan op het toilet. Dit is echter niet zo gemakkelijk zonder hulpmiddel. Daarom raden wij je aan de ToiletSquat te bestellen.

De ToiletSquat is een toiletkrukje dat je onder je toilet zet. Als je naar het toilet moet, zet je je voeten erop. Nu neem je vanzelf de juiste houding aan voor een goede ontlasting. Met de ToiletSquat hoef je zelfs niet meer te persen voor een goede stoelgang.

> Het is ook interessant om dit artikel te lezen: Tips om een betere darmflora te krijgen!