Hoe ga je om met met constipatie? Gebruik deze tips!

Constipatie wordt ook wel verstopping genoemd. Heb je last van constipatie, dan lukt het niet om naar het toilet te gaan. Je voelt wel aandrang, maar je slaagt er niet in succesvol naar het toilet te gaan. Omdat je wel aandrang voelt, is dit erg vervelend.

Heb je last van constipatie, dan hoef je hier niet mee rond te blijven lopen. Wij geven je graag tips om jouw klachten te verminderen, zodat ook jij goed naar het toilet kunt gaan.

Eet extra vezels

Vezels zijn cruciaal voor een goede stoelgang. Heb je last van constipatie, dan is het verstandig om extra vezels te nuttigen. Dit doe je door vezelrijke voedingsmiddelen te eten. Je vindt vezels onder andere in producten als:

  • Volkoren brood.
  • Peulvruchten.
  • Groenten.
  • Fruit.
  • Noten.

Ook de vele verschillende graanproducten bevatten veel vezels.

Drink veel water

Vezels dragen actief bij aan een goede stoelgang. Echter, ze kunnen jouw stoelgang ook negatief beïnvloeden. Drink je niet voldoende water, dan zorgen vezels er namelijk voor dat je last hebt van constipatie. Daarom is het een must om veel water te drinken, zeker als je veel vezels eet om jouw stoelgang te verbeteren.

Gebruik probiotica

Heb je last van constipatie door een disbalans in je spijsverteringssysteem? Dan kun je probiotica nemen om dit probleem op te lossen. Door probiotica te nemen, komen je darmen in balans. Hierdoor heb je minder last van constipatie.

Verbeter je houding op het toilet

Veel mensen nemen de verkeerde houding aan op het toilet. De kans is groot dat ook jij op de verkeerde manier op de bril gaat zitten. Hierdoor is het lastiger om te ontlasten.

Je kunt er niets aan doen dat je de verkeerde houding aanneemt op het toilet. Dit komt namelijk door het ontwerp van de toiletpot. Deze staat in feite te hoog. Om jouw stoelgang te stimuleren, kun je de ToiletSquat aanschaffen. Dit poepkrukje zet je onder je toiletpot. Als je naar het toilet moet, zet je je voeten op de ToiletSquat. Zo neem je vanzelf de juiste houding aan op het toilet, namelijk een squattende houding. Door de squattende houding wordt het ontlasten een stuk gemakkelijker.

Ook interessant om te lezen: 5 problemen met zitten op het toilet!