5 veelvoorkomende problemen tijdens een wc bezoek

Constipatie komt ontzettend veel voor in Nederland. Veel mensen hebben er regelmatig of zelfs altijd moeite mee om goed naar het toilet te gaan. Heb jij ook regelmatig last van verstoppingen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Dit ligt namelijk niet aan jou, maar aan je toiletpot.

Iedere toiletpot ziet er ongeveer hetzelfde uit. Wat velen niet weten, is dat het standaard ontwerp van een toiletpot voor maar liefst vijf problemen zorgt. Deze problemen worden in dit artikel kort beschreven.

1: Constipatie

Constipatie wordt ook wel verstopping genoemd. Door de hoogte van je toiletpot, neem je onbewust een verkeerde houding aan als je op de toiletbril gaat zitten. Door deze houding is het moeilijker om te ontlasten.

Om dit probleem op te lossen, kun je de ToiletSquat aanschaffen. Met dit poepkrukje onder je toiletpot neem je een squattende houding aan. Hierdoor gaat de ontlasting een stuk soepeler.

2: Aambeien

Als het niet lukt om te ontlasten, ben je sneller geneigd meer druk te zetten. Hierdoor kun je last krijgen van aambeien. Gebruik je de ToiletSquat op het toilet, dan kun je ook dit probleem voorkomen en oplossen.

3: Darmproblemen

Als het niet lukt om goed te ontlasten, kan er ontlasting in de darmen achterblijven. Hierdoor kun je te maken krijgen met vervelende darmproblemen, waaronder ontstekingen. Koop je de ToiletSquat, dan gaat het ontlasten beter. Er blijft geen ontlasting meer achter in de darmen en dit betekent dat je vervelende darmproblemen kunt voorkomen.

4: Blaasinfecties

Een squattende positie maakt het ontlasten niet alleen gemakkelijker, maar het urineren ook. Vrouwen die de squattende positie aannemen tijdens het plassen, bijvoorbeeld door de ToiletSquat te gebruiken, hebben minder snel last van vervelende blaasinfecties en andere blaasproblemen.

5: Incontinentie

Veel vrouwen en mannen hebben last van incontinentie. Zeker bij zwangere vrouwen, vrouwen die onlangs zijn bevallen, vrouwen in de overgang en oudere mannen komt dit probleem veel voor. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die in een squattende positie urineren, minder snel last hebben van incontinentie.

Heb jij regelmatig last van incontinentie? Dan kan dit zomaar komen door de houding die je (onbewust) aanneemt op het toilet. Je kunt dit probleem verhelpen met de ToiletSquat.

Lees ook dit artikel: Waarom de toilet squat beter is voor je gezondheid!